Staatssecretaris Paul Blokhuis opent hoofdkantoor Siriz in Gouda

Op vrijdagmiddag 29 juni 2018 opende Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op feestelijke wijze het nieuwe hoofdkantoor van Siriz en de VBOK aan de Nieuwe Gouwe Westzijde in Gouda. Hij onthulde, samen met tienermoeder en cliënte van Siriz Charlène van de Water, een schilderij van kunstenaar Bert Bosch. Daarna bracht de staatssecretaris een bezoek aan leef-/leerhuis De Regentes in Gouda voor een ontmoeting met jonge (tiener-)moeders.

Belang van goede hulp bij (tiener-)zwangerschap
Blokhuis draagt het werk van Siriz een warm hart toe. Hij onderschreef in zijn speech het belang van specialistische hulp bij onbedoelde (tiener)zwangerschappen, zoals Siriz die biedt. Naar aanleiding van het regeerakkoord heeft Siriz, samen met landelijke partijen Fiom, GGD GHOR Nederland, Taskforce JOOZ en Rutgers, een actieplan geschreven voor het verbeteren van de preventie van en hulp bij onbedoelde zwangerschap. Momenteel zijn de staatssecretaris, Siriz en de andere genoemde veldpartijen in gesprek over de uitvoering van het plan.

Feestelijk openingsprogramma
Siriz en VBOK namen onlangs hun intrek in het nieuwe hoofdkantoor in Gouda. Tot die tijd waren zij gevestigd in Amersfoort. De opening van het nieuwe hoofdkantoor kende een feestelijk karakter. Wethouder Corine Dijkstra sprak over het gemeenschappelijk speerpunt van de gemeente Gouda en Siriz, namelijk passende hulp aan kwetsbare doelgroepen. Na de toespraak van Paul Blokhuis en de officiële openingshandeling volgden de aanwezigen diverse workshops waarin ze proefden aan het werk, de doelgroep en de geschiedenis van Siriz en VBOK. Daarna was er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

02-07-2018 11:30